Kvinnokliniken i Skövde

Denna vecka firar kvinnokliniken på Skaraborgs Sjukhus att vi har använt Medinet som schemastöd sedan 10 år tillbaka.


Processchefen Gerald Wallstersson tillsammans med vårdadministrativa sekreteraren Madeleine Bjurman är mycket nöjda.
- Vi tycker att Medinet hjälper oss att göra en bra schemaplanering och genom klinikspecifika inställningar säkerställa att alla nödvändiga aktiviteter är bemannade. Det är lätt att fördela jourer och andra aktiviteter rättvist samt ger oss möjlighet till en bra överblick över verksamheten. Vi slipper dessutom en omfattande pappershantering och Medinet ger oss bra statistik över medarbetarnas aktiviteter.

Även läkarna är nöjda och upplever det som mycket positivt att schemat är lättillgängligt, både hemifrån och via mobilen. Medinet gör det också lätt för dem att önska ledighet och annan frånvaro. Dessutom är schemat alltid aktuellt.

Även för vårt bokningsteam och våra mottagningar, inklusive akutmottagningen och växeln, är det naturligtvis väldigt viktigt att schemat alltid är aktuellt. Iris Vikström, en av våra bokningsansvariga undersköterskor, konstaterar att Medinet ger bokningsteamet bra förutsättningar att kunna planera utifrån behov och resurser. Användbart är även att kunna se när en aktivitet är schemalagd och av vem samt att man i loggen kan se de förändringar som är gjorda. ”Medinet är det första jag öppnar på morgonen”, säger Iris Vikström.

Vi är väldigt glada för vårt samarbete med Medinetteamet och att systemet hela tiden utvecklas.